Rengör din mobilskärm

Att rengöra din mobilskärm är inte så enkelt som det låter. De flesta antibakteriella våtservetter och desinfektionsmedel är inte anpassade för skärmrengöring och kan istället skada din mobilskärm.

 

Desinficering av våtservetter är effektiva för att döda bakterier, men om de inte är specifikt anspassade för att rengöra mobilskärm kan de korrodera och ta bort den skyddande beläggningen på glasskärmen. Utöver detta kan de faktiska våtservetter eller trasor också repa skärmen. Även om förfuktade torkdukar verkar praktiska kan de istället ha en hämmande effekt.

Steg-för-steg

​​

  1. Säkerställ att telefonen är avstängd och koppla bort den från externa strömkällor. Detta gör det lättare att upptäcka smuts på skärmen och minska risken för kortslutning.                                         

  2. Använd den integrerade mikrofibern i Screencleaner för att rengöra skärmen från smuts. Använd er av milda rörelser för att minimera risken för skador på skärmen. Fortsätt använda mikrofiberduken tills att skärmen är fri från smuts.                                                                                          

  3. För blotta ögat kan din skärm nu se ren ut , men den är troligen täckt i mer osynliga bakterier och bakterier än din toalettstol. Och vi kan alla komma överens om att allt som kan göra dig sjuk är dåliga nyheter. För en noggrannare rengöring behöver du en alkohol- och ammoniakfri antibakteriell lösning. Spraya skärmen med vår anti-bakteriella vätska som effektivt eliminerar samtliga bakterier.                                                                                                                                     

  4. Använd återigen mikrofibern och torka rent skärmen. Kom ihåg att endast använda försiktiga rörelser för att inte skada skärmen. 

                      Fortsätt tills skärmen är ren och fri från bakterier!

Vad man inte ska göra

Använd inte pappershanddukar eller en trasa som har tvättats med tyg mjukgörare. Dessa kan repa bort den skyddande beläggningen på din skärm eller till och med repa själva glaset. Om duken har en logo eller bild tryckt på den, använd inte det skärmtryckta området.

TIPS

  • Undvik att få fukt i några portar och låt inte den anti-bakteriella vätskan sitta på skärmen för länge.

 

  • Undvik att använda en alkoholbaserad rengöringsmedel på din enhet, eftersom det kan komma att skada skyddsbeläggningen  som finns på de flesta pekskärmar och då förstöra din enhet.

 

  • Torka eller rengör inte pekskärmen med pappershanddukar, eftersom dessa kan repa ytan. Mikrofiberduk är det enda säkra sättet att rengöra din pekskärm.

  • Screencleaners mjuka mikrofiberdukar rengör det känsliga glaset på mobilen utan att repa ytan. Mikrofibern lockar till och tar bort oönskade oljor och damm, medan andra produkter helt enkelt sprider runt de.

  • Vätskan och mikrofiber som används i våra produkter är säkert att användas för alla ytor, inklusive surfplattor, kameralinser, glasögon, TV och pekskärmar i bil.